10 day mental challenge 

Från Tony Robbins boken snappade jag upp den här utmaningen. Den går ut på att under 10 dagar i sträck ska man inte tillåta sig att älta i negativa tankar eller känslor. Varje gång du tänker på något negativt så ska du ställa om direkt genom att ändra din fysiologi – rör på dig, le i spegeln, fokusera på andetagen, sträck på dig eller ställ frågor till dig själv som: vad är bra i den här situationen? Vad är det som inte är perfekt än? Vad behöver jag göra just nu för att göra situationen bättre? 

Hans definition av att älta är att tänka på något negativt i mer än 2 min. Om du kommer på dig själv med att ha ältat längre så får du vänta tills nästa dag och börja om. Så du tillslut klarar 10 dagar i rad. Den här utmaningen gör att du kommer lära dig identifiera dina negativa tankemönster och ersätta dem genom att träna hjärnan att leta efter lösningar istället.


I mitt liv har jag varit otroligt styrd av mina känslor och inte förstått att de bara är vågor på ytan av havet, att jag inte är mina känslor. De kommer och går. De går att ställa om dem i vilket ögonblick som helst. Den här förståelsen har gett mig otrolig styrka. Istället för att låta stormar härska när det är något som är jobbigt/tråkigt/läskigt eller gör mig ledsen/arg/orolig/upprörd så har jag börjat träna mig själv att lugna vinden och skingra molnen. Det finns trots allt alltid en sol bakom. Den här utmaningen är nästa steg i min process att inte låta mina känslor styra mig. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *