Golden Year

Jag ÄLSKAR Hannah och Amandas podcast Fredagspodden. De pratar om allt mellan himmel och jord men mycket om relationer. De har fått mig att reflektera över mycket i livet och samtidigt att skratta så jag gråter när de berättar deras historier.


De har kommit på konceptet Golden Year. Det handlar om att ta makten över sitt eget liv och åtgärda de områden i livet man känner frustration kring. Steg ett är att se över sitt liv: välmående, kärlek, vänner, familj, jobb, ekonomi. Vad funkar inte? Vad gör mig frustrerad/ledsen/uttråkad? Vilka vanor vill jag bryta? Vad är jag missnöjd med? Allt från stort till smått ska skrivas upp på en lista. Man kan behöva smälta listan och sen se över den igen och ta bort mindre viktiga saker.  Sedan gör man upp en plan hur dessa saker ska tacklas under kommande år. Poängen är inte att man ska göra allt utan bara påbörja processen.

Jag gjorde mitt första Golden Year i augusti 2014 till augusti 2015. Vilket år det blev!  Jag fixade praktik och skrev mitt mastersarbete. Volontärarbetade på Hundstallet. Gjorde min tatuering. Ändrade sättet jag tänkte på till mer positiva banor. Gjorde slut med mitt ex och träffade min stora kärlek John. Åkte till ett av mina drömresemål, Island. Tänkte ut min stil och började anpassa min garderob.

Senaste året har jag gjort Golden Year 2.0. Där tog jag mig an nya frustrationer och arbetade vidare på de jag inte hann under första året. Den här gången gjorde jag GY med mina två vänner Anna och Alexandra. Det var motiverande och kul att kunna peppa och hjälpa varandra. Nu är det augusti igen och dags att utvärdera året och planera inför nästa. Underbart nog så har jag lyckats fixa de mesta av mina missnöjen så detta år blir det mer målfokuserat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *