Norgeresan i bilder

Nu har vi hunnit kolla igenom alla bilder och bestämt vilka vi ska använda i vårt album. Har valt ut några för att visa vår galet underbara resa. Vi gick med en grupp på 13 pers och två guider och bodde på vandrarhem där vi fick middag. Otroligt skönt att allt var arrangerat och superhärlig grupp. Det var en resa från norska turistföreningen DNT.

Det här är första vandringsdagen då vi besteg Norges högsta berg Galdhøpiggen som är 2469m över havet. Det var snöstorm när vi gick upp så vi såg tyvärr ingenting. Vi fick delvis gå med sele då det var risk att trilla igenom snön och sista biten fick man i princip klättra på händer och fötter. På tredje bilden har vi kommit nedanför molnen på väg mot vandrarhemmet. Tror jag var i chock första dagen då jag inte riktigt hade föreställt mig att det skulle vara så tufft!

Dag två var längsta dagen för oss då vi gick i 9,5h och tog oss upp för Norges näst högsta berg Glittertind som är 2465m över havet (bara 4m lägre än högsta toppen). Det hade klarnat upp så vi fick fantastiska vyer och såg otroligt långt. Det var den tyngsta dagen då vi gick i så många timmar och endast superbrant uppför som var otroligt fysiskt jobbigt och sen nerför i 5 timmar. Mina knän var rätt trötta efter det. Det är ju inte så ofta man går nerför i 5 timmar i sträck.

Dag nummer tre var plattaste dagen med endast ett berg på slutet som skulle över. Vid det laget kändes det som en kulle (skulle känts som ett berg om det var första dagen). Vi gick längst en supervacker sjö och på lite mer skonsamt underlag än bara lösa stenar. Man kunde njuta av vyn mer då man inte hela tiden behövde titta på varenda steg man tog. Vi bodde vid utloppet på fjärde bilden.

Sista dagen gick vi Besseggen som är en populär rutt i Norge. På andra bilden kan ni se eggen vi klättrade uppför med stup på båda sidor. Jag fick utmana min höjdskräck rätt rejält där. Sån tur var hade vi skickat en väska med massa saker på en färja så jag hade ingen väska. Det var otroligt vackert med en sjö på ena sidan och sedan 200m ner på andra sidan ligger ett utlopp (bild 3).

Jag vet inte riktigt hur jag klarade det hela vägen, snittade 40 000 steg om dagen och endast uppför och nerför, men på något sätt så gick det. Det var otroligt coolt att klara en sådan sjuk utmaning både fysiskt och mentalt.

Sista två dagarna var vi i Oslo och tog det lugnt, badade, promenerade sakta och spelade Pokémon GO. Det var alldeles lagom mycket aktivitet. Allt som allt var det en helt otrolig resa men man kom kanske inte hem utvilad om man säger så 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *