Amsterdam dag 4

Började dagen lugnt och packade ihop våra saker. Måste verkligen säga att vi var så nöjda med Airbnb. Gick supersmidigt att ha kontakt med ägaren till lägenheten och mysigt att känna sig lite “hemma” när man är utomlands. 

Vi tog ett stopp på vägen för att verkligen fuska till det ordentligt. Jag tog belgisk våffla med kokosglass och massa choklad plus chokladdoppade jordgubbar och sen kaffe på det. Jag var i food heaven. John tog en våffla med karamellsås och cheese cake. Så fantastiskt gott! Sen var vi dock proppmätta resten av dagen..

Här sitter vi och njuter i solen. Jag köpte en kokosnöt på en juice bar. Kunde inte låta bli, kokos är ju min absoluta favoritsmak.

Vi besökte Anne Frank museet som var berörande och fick en att reflektera över ens egna liv och vardag. Jag har inte läst boken men museet drog verkligen med oss i hennes tankar från dagboken. 

Sen var det dags att plocka våra väskor från lägenheten. Vi åt middag innan vi begav oss till flygplatsen. 

Amsterdam gav verkligen blandade intryck. Det är en otroligt cool stad och vi älskade arkitekturen och kanalerna. Tyvärr är det så mycket folk (turister!) och stress med alla trafikslag som trycker sig fram. Behövde hela tiden kolla efter cyklister, bilar och spårvagnar så på många ställen så var det mest stressigt att gå eller cykla. Men så kom man in på en lugn sidogata och då var det som en annan värld. Så fina hus och massa grönska och mysiga barer och resturanger. Och sen går man några kvarter och hamnar bland alla Coffeeshops och fönstrena i red light district som är helt galet. För det ligger verkligen i centrala Amsterdam. Vi försökte hålla oss till de lugna områdena för att komma bort från allt stök. Summa sumarum så var det en riktigt häftig resa och jag älskar verkligen att resa med John. Vi har alltid så kul när vi reser tillsammans och är väldigt synkade vilket är så skönt. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *