Hållbara strumpbyxor

Läste i WWFs tiding om ett företag som heter Swedish Stockings som har tagit ett grepp om miljöpåverkan gällande strumpbyxor. Blev så glad när jag läste om deras företag. Strumpbyxor är ett klädesplagg som jag funderat över då jag behöver ett par nya inom kort. De används ofta kanske bara en gång innan man får en reva och behöver slänga dem. Så här resonerar de två tjejerna som startat Swedish Stockings:

Strumpbyxor är en petroleumprodukt och en av våra största förbrukningsvaror. Industrin är gigantisk och själva produktionen använder fossila bränslen och kräver en stor mängd energi och vatten för att producera. Dessutom är strumpbyxor designade för att användas en gång och sedan slängas.

Därför har de tagit fram ett affärskoncept som är mycket mer hållbart. Swedish Stockings skapas från biprodukten av andra nylon produkter som inte är biologiskt nedbrytbara. De minskat energiförbrukningen med 87,6% och sparat 18 m3/ton garn! Verkligen imponerande. De har även gått steget längre genom att en stor del av produktionen är soldriven och deras fabriker är zero waste. Jag älskar den här typen av företag som hela tiden kollar på hur vi kan förbättra oss miljömässigt.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *