Minimalism

2016-09-03_1545

Minimalism is a lifestyle that helps people question what things add value to their lives. By clearing the clutter from life’s path, we can all make room for the most important aspects of life: health, relationships, passion, growth, and contribution

Det här är definition av minimalism från bloggen the Minimalists. Jag tycker det är en bra beskrivning då minimalism handlar om att se vilka saker som du faktiskt behöver och som ger värde och ta bort de som inte gör det. Vi behöver inte ha så mycket saker. Det är dyrt, tidskrävande och tar upp jordens resurser. Det har varit en lång process för mig då min startpunkt var en hoarder utav dess like och har kopplat otroligt mycket känslor till saker. En teckning jag fått från min kusin, måste spara. Prov från 3:an, måste spara. Nagellack som aldrig använts, måste spara. Dubbla och trippla uppsättningar. För säkerhets skull. Tre väldigt farliga ord. Men tillslut fick jag nog och kom fram till mitt beslut att gå mot en minimalistisk livsstil.

Det har gått rätt bra hittills. Jag har satt ett köpstopp på nya kläder, eller egentligen allt som inte är mat eller produkter jag håller på att byta ut. Jag har gått igenom mina kläder och gett bort ALLT jag inte använder. Jag har rensat i badrumsskåpet och har bara ett fåtal produkter kvar. Håller på med köket nu, kommer ett inlägg om det i veckan. Vi går helt enkelt igenom alla delar av lägenheten och rensar. Hellre slänga än spara. The Minimalists har en version där man packar upp HELA sitt hem i flyttlådor och täcker över alla möbler. Under en vecka tar man efter hand fram det man använder och när veckan är slut så ger man bort/slänger allt som är kvar i flyttlådorna. Lite väl extremt för min smak men vi har verkligen varit hårda i vårt rensande. Det som är så skönt är att John är minimalistisk från början så det är inga konstigheter för honom.

1 thought on “Minimalism”

  1. Pingback: Low Impact Life – ANNELIEEVE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *