Planet Earth II

SAMSUNG CSC

Måndagkvällar är det Planet Earth II som gäller för mig och John. Vi älskar David Attenborough. Jag har i princip alla dokumentärer som han har varit med i på DVD hemma hos mamma.

Tänk vad naturen är fantastisk! Det är dokumentärer som denna som driver mitt miljöhjärta och har gjort sedan jag var liten. Mitt första yrke jag kommer ihåg att jag ville vara var naturfotograf (sen ville jag bli veterinär tills jag kom på att det där med blod, operationer och skadade djur inte var nåt för mig). Att jag sedan utbildade mig i miljövetenskap är en fortsättning på den drivkraften – jag kan inte passivt stå bredvid den här totala miljöförstörelsen som sker.

Tanken att vi människor är överlägsna andra arter har jag aldrig kunnat identifiera med. Jag har alltid känt att allt har lika värde och allt hänger ihop. Vi är inte mästare av naturen vi är en del av den. Vi människor är så otroligt beroende av de ekosystem vi lever i för vår luft, vårt vatten, vår mat och våra material. Vilket vi glömmer då vi jobbar frenetiskt med att förstöra den ända plats vi har att bo på.

Det Planet Earth gör är att påminna om hur mycket vackert, unikt och coolt som finns kvar på vår planet. Här ligger min absolut starkaste drivkraft – att göra det jag kan för att se till att det inte förloras.

Citatet av David Attenborough i slutet av sista avsnittet:

Surely our responsibility is to do everything within our power to create a planet that provides a home not just for us, but for all life on earth?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *