The true cost


Blev så upprörd när jag såg dokumentären The True Cost som kollar på klädindustrin. En process vi i västvärlden är bortkopplade ifrån när vi köper billiga kläder i våra affärer. Jag känner till delar av processen men fick en nytändning i hur hemskt det är. Jag blir så arg och ännu mer motiverad att bli minimalistisk och sluta bidra till denna hemska fast fashion industrin.

Fast Fashion, dvs slit och släng konsumtion av kläder där kostnaden för plagget betalas av de som jobbar i fabrikerna och miljön borde inte finnas. Vi tänker inte på att valet vi gör när vi köper en billig tröja på H&M som vi har på oss några få gånger påverkar människors liv och miljön över hela världen. Klädindustrin är den industrin som efter fossilindustrin förorenar jorden mest. 1 av 6 personer som jobbar i en fabrik arbetar för klädindustrin. De får förfärliga löner, jobbar utan några rättigheter, utsätts för så mycket kemikalier som förgiftar och gör dem sjuka, de blir misshandlade, det är fabriker som rasar och var 30 min tar en bomullsarbetare självmord på grund av skulder.

Det måste bli stopp på det här. Man behöver inte 20 tröjor som kostar 150kr, två tröjor av hög kvalitet där man faktiskt betalar den riktiga kostnaden räcker gott och väl. Nu har jag i alla fall fått nog. Hejdå materialism och hej Low Impact Life!

1 thought on “The true cost”

  1. Pingback: Hållbara klädkoncept – ANNELIEEVE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *