Why am I even surprised

Läste en deprimerande artikel i the Guardian om Trumps val av “transition candidates” dvs de som kommer sköta kontakten med det olika myndigheterna bland annat USA:s Environmental Protection Agency, Energy Agency och NASA. Åtminstone 9 av de seniora kandidaterna tror inte på/är skeptiska mot vetenskapen bakom klimatfrågan och många av dem har direkta kopplingar med fossilindustrin.

ALLA dem som ska agera mot de myndigheter som faktiskt direkt arbetar med klimatfrågan har klimatskeptiker som transition candidates. Myron Ebell, personen som är ledare för det transition team som ska agera mot EPA är ordförande för en tankesmedja som jobbar mot “klimat alarmism” och har uttalat sig om att vetenskapen felaktig och vetenskapsmän är ute efter att sprida falskheter. Andra medlemmar i teamet har kopplingar med fossilindustrin och har liknande vyer…

Thomas Pyle, som kommer leda transition teamet för Department of Energy är ordförande för American Energy Alliance, vilket är en grupp som förespråkar utvecklingen av fossilindustrin.

Det känns helt galet att det har kommit till denna nivå av absurdhet och det värsta är att jag inte ens är förvånad längre. Det är total uppgivenhet på det systemet som egentligen ska ha befolkningens bästa i åtanke. Istället får man vända blicken åt alla gräsrotsrörelser som står upp och kämpar för planeten och en hållbar värld. Ett exempel är de tusentals människor som stod emot pipelinen i North Dakota och efter månader tillslut lyckades få de slutgiltiga tillståndet stoppat. I en tid som denna är varje människas stöd värt allt. Vi måste se till att våra politiker, företag och offentliga aktörer vet om att vi inte kommer acceptera dessa galenskaper!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *